Християнська церква "АГАПА"

Споконвіку було Слово, і з Богом було Слово, і Слово було - Бог. 3 Богом було воно споконвіку. 3 Ним повстало все, і ніщо, що повстало, не повстало без нього. У ньому було життя, і життя було світло людей.

Ів. 1:1-4

Опис служіння

                                             Гора Тавор (Гора Преображення): вигляд з Півночі

* * *

 

  1. МЕТА СЛУЖІННЯ ПРЕОБРАЖЕННЯ «ТАВОР»

 

«Через шість днів взяв Ісус Петра, Якова і Івана, брата його, та й повів їх осібно на гору високу (на гору Тавор). І Він перед ними преобразився: обличчя Його, як те сонце, засяяло, а одежа Його стала білою, як світло. І ось з'явились їм Мойсей та Ілля, і розмовляли із Ним.

Озвався Петро та й сказав до Ісуса: «Господи, добре бути нам тут! Коли хочеш, поставлю отут три шатра: для Тебе одне, і одне для Мойсея, і одне для Іллі» (Мат.17:1-4).

 

  • Пригадай першу любов

Служіння «Тавор» у церкві «Агапа» присвячене духовному відновленню і внутрішньому преображенню людини в образ Христа. Три дні вдалині від суєти, багато свіжого Слова Божого, багато молитви, багато спілкування між святими, найрізноманітніша програма духовних подій і сцен - все це обов’язково наповнить Дух Святий і подарує кожному незабутнє відчуття того, що Небеса дуже близькі до нас, що Тато чекає нас в дома, що існує радість в Бозі, що мир Ісуса – реальний і безмірний.

Одним словом, інтенсивне перебування в присутності Божій на протязі трьох днів створюють ефект «духовного відновлення», яке книга Откровення ще називає «пригадуванням першої любові» до Христа (Об.2:4).

Хоча ми, як християни, переслідуємо цю мету (преображення в Христа) на протязі всього нашого життя, Служіння «Тавор» створює особливо сприятливі умови, щоб за короткий час людина пережила незабутній доторк Божий, який їй так необхідний для того, щоб «її світло світило в світі» (Мат.5:16) і щоб «її сіль не втратила силу» (Мат.5:13).

Наше сучасне життя повне перевантаження і психічних стресів. Для духовної людини (для тієї, яка шукає вічного і прагне Божого) – це смертоносні умови, які вбивають духовне начало в душі і створюють з християнина «егоцентричного статистичного церковного споживача». Саме по тій причині сьогодні ми бачимо вселенську церковну кризу, про яку говорив Ісус дві тисячі років тому: «любов багатьох охолола» (Мт.24:12), «віра щезла» (Лк.18:8), «любов братерська зів’яла» (Мт.10:21).

 

  • Значення Єрусалимських свят

Ще у часі Старого Завіту Господь заклав в Законі Мойсея, який був обов’язковим до виконання, строгу заповідь, щоб кожний ізраїльтянин, який мав на собі знак завіту з Богом, приходив кілька разів на рік в Єрусалим на свята поклоніння: «Три рази на рік будеш святкувати Мені» (Вих.23:14).

Господь знав наскільки хитка і забудькувата натура людини і як швидко віруюча душа забуває про свою «любов до Бога» і свою пильність щодо святості в середовищі своїх будніх, коли одноманітно піклується про свої фізичні щоденні нужди. Господь навіть під загрозою покарання зобов’язав кожного єврея виходити на гору Сіон, де був храм, щоб там жива душа пригадала вічний Завіт, пережила свіжий доторк Духа Святого, відновила свою ревність і отримала силу для боротьби з адом.

Хоч ми живемо у Новому Завіті, в часі якого вже не має подібних зобов’язань Закону, благодать Божа не звільняє нас від           

                    Гора Тавор: Вигляд зі Сходу                                                     відповідальності за внутрішній стан

                                                                                                         свого серця, за свіжість любові і

                                                                                                         віри, за твердість пильності і чистоти.

Тому за веденням Духа Святого служителі церкви піклуються тим, щоб для людей Божого Дому «Агапа» створити унікальні умови, схожі за своїм духовним призначенням до старозавітніх єрусалимських свят. Якщо комусь з членів церкви бракує сили пильнувати Божу присутність, якщо хтось потребує глибокого покаяння і очищення, якщо хтось хоче терміново піднятись на нову сходину у своїх взаємостосунках з Богом, - тоді Служіння Преображення «Тавор» саме для нього.

Якщо хтось відчуває, що він вже довший час не може дати собі раду зі спокусами, не може зібратись з охотою молитись і постійно перебувати в Божому Слові, - тоді він має унікальний шанс: зустрітись з Господом по-новому на Служінні «Тавор».

 

Для цього слід зробити жертву зі свого боку, схожу до жертви біблійних ізраїльтян, а саме: звільнити для Господа три дні свого життя. Служителі церкви «Агапа» готові допомогти кожному, створюючи для нього особливі духовні умови, але кожний повинен насамперед допомогти сам собі: усвідомити цінність своєї власної душі в Божих очах і цінність Божої присутності, яка готова по-новому переповнити серце; і прикладаючи зусилля, повести хід своїх життєвих справ так, щоб серед піклування про земний хліб знайти три вільних дні для піклування щодо хліба небесного.

 

  • Значення подій на горі Тавор

Господь дав служителям церкви «Агапа» відкриття назвати це служіння ім’ям біблійної гори Тавор. Це та гора, на яку Ісус вивів своїх трьох учнів і преобразився перед ними: «Обличчя Його засяяло, як те сонце, а одежа Його стала білою, як світло». Учні були шоковані і перелякані славою свого Учителя. Також вони пережили неймовірне блаженство, що навіть не хотіли йти з цієї гори: дивовижна преображена присутність Ісуса сяяла для них відчуттям Раю – передчуттям блаженства у вічному Божому Домі в Небесах.

 

                                                                                                                                                 Гора Тавор: Вигляд зі самої  гори

 

Ми віримо, що Господь навмисне вчинив цю подію з Петром, Іваном і Яковом, щоб дати наступним поколінням Своїх дітей свідоцтво, що в Ньому можна знайти славу набагато більшу за ту, яку ми щоденно і буденно переживаємо в рутині наших міст і в одноманітних обставинах нашого щоденного житла.

Біблійна гора Тавор – це символ Духа Святого для нас, який здатний піднести нас на невидимі висоти, щоб ми з висоти Божого натхнення могли спостерігати дивовижну і незнану до цього часу славу Ісуса – славу присутності Христа в середині нас. Біблійна історія Преображення Ісуса перед трьома учнями на горі Тавор – це сценарій тієї благодаті, яку Ісус хоче і сьогодні подарувати нам, якщо ми залишимо на три дні наше місто і наші справи, - і вийдемо на гору Духа Святого, щоб побачити, який же насправді добрий і ласкавий наш Бог.

 

  • Служіння «Тавор» - прискорювач пізнання

Служіння Преображення «Тавор» є своєрідним «прискорювачем» духовного пізнання і зросту віруючої людини. За своїм значенням служіння «Тавор» є одним з наріжних каменів служіння церкви «Агапа», схожих за своїм значенням до служіння Домашніх груп. Якщо на Домашніх групах члени церкви поступово інтегруються в церкву, в Слово Боже, в присутність Божу, то під час трьох днів служіння «Тавор» віруючі, а особливо ново-віруючі, отримують потужний духовний поштовх, рівноцінний (щонайменше) піврічному ходженню на регулярні служіння в церкву «Агапа».

Якщо під час щотижневих служінь «Агапи» люди навчаються Божого Слова, поверхнево знайомляться з присутністю Божою, вчаться основ поклоніння і молитви, - то на служінні «Тавор» вони просто зіштовхуються з реальністю Духа Святого, хрестяться в інтенсивні переживання молитви і поклоніння, на практиці вчаться чути і слухати голос Божий, а також (що немаловажне) люди церкви швидко знайомляться поміж собою і стають дуже близькими, що гарантує міцні братерські стосунки і велике Батьківське благословіння.

Служителі Церкви «Агапи» рекомендують всім членам Церкви проходити програму «Тавор» для духовного відсвіження і оновлення. Для ново-віруючих участь у служінні «Тавор» - обов’язкова, тому що досвід переживання Господа на подібних служіннях прирівнюється за своїм значенням до досвіду покаяння і водного хрещення.

 

 

 

Гора Тавор: вигляд з літака

 

 

Гора Тавор:

Вигляд з Півдня

 

 

 

Гора Тавор: Вечірня Панорама